اینترنت دشمن کتاب؟؟؟؟؟

دو سه تا کتاب نسبتاً خوب چند وقتیه در دسترسم قرارگرفته و از عید شایدم قبل اون میخوام بخونمشون ولی جز چند صفحه از یکیشون نتونستم چیزی بخونم که اونم الان چیز زیادی ازش یادم نیست!

حالا اگه رمان و داستان بود شب رو به صبح نرسونده چسبیده بودم به کتاب و کلشو خونده بودم البته خب یه فرق اساسی بین رمان و کتابهای دیگه وجود داره اونم اینه که رمان خیلی نیاز به گذاشتن زمان و فکر کردن نداره و مثل یه سریال میمونه که میخوای ببینی آخرش چی میشه،نمیدونم چه حکمتیه هر چقدر محتوای کتاب بهتر رغبت آدم به خوندش کمتر! البته ناگفته نمونه محتوای خوب و باید در قالب خوب هم ریخت!

هر چقدر فکر میکنم میبینم به جز تنبلی خودم و شاید چیزهای دیگه، نمیتونم از نقش این اینترنت...... در بی رغبتیم به خوندن کتاب بگذرم.

اینترنتی که با سرعت،تنوع موضوعات و رنگهاش اجازه تمرکز،آرامش،تفکر و ایستادن رو به آدم نمیده!

خیلی وقته که هر سایت یا وبی میرم دیگه نمیتونم متن های طولانی رو بخونم و بیشتر به سمت متن های کوتاه و موجز میرم و وقتی میخوام اخبار و چک کنم بیشتر به همون تیترهاش اکتفا میکنم و تمایلی به خوندن شرح و جزییاتش ندارم جزییاتی که میتونه خیلی مهم تر از تیتر باشه!

حالا فکر کنید به  اینستاگرام، تلگرام و شبکه های اجتماعی دیگه !کانال هایی که بیشتر توشون عکس و پوستر و غیره است و ما رو به این سمت متمایل میکنه که در چند ثانیه و با کمترین تمرکز کل مطلب و محتوا رو در یک عکس یا پوستر دریافت کنیم!


به نظر شما دیگه حالی برا آدم میمونه که چند ساعت یا حتی چند روز وقتش و بذاره برا خوندن یک کتاب! اونم کتابی که هر جملش پر از مفهومه و کلی باید روش فکر کرد!








۳ نظر ۰ لایک:)

خویشاوندان


أَیُّهَا النّاسُ إِنَّهُ لاَیَسْتَغْنِی الرَّجُلُ ـ و إِنْ کَانَ ذَا مَال ـ عَنْ عِتْرَتِهِ، وَ دِفَاعِهِمْ عَنْهُ بِأَیْدِیهِمْ وَ أَلسِنَتِهِمْ وَ هُمْ أَعْظَمُ النَّاسِ حَیْطَةً مِنْ وَرَائِهِ وَ أَلَمُّهُمْ لِشَعَثِهِ وَ أَعْطَفُهُمْ عَلَیْهِ عِنْدَ نَازِلَة إِذا نَزَلَتْ بِهِ. وَ لِسَانُ الصِّدْقِ یَجْعَلُهُ اللهُ لِلْمَرْءِ فی النَّاسِ خَیْرٌ لَهُ مِنَ المَالِ یَرِثُهُ غَیْرُهُ.

و منها: أَلاَ لاَیَعْدِلَنَّ أَحَدُکُمْ عَنِ الْقَرَابَةِ یَرَى بِهَا الْخَصَاصَةَ أَنْ یَسُدَّهَا بِالَّذِی لایَزِیدُهُ إِنْ أَمْسَکَهُ وَ لاَیَنْقُصُهُ إِنْ أَهْلَکَهُ; وَ مَنْ یَقْبِضْ یَدَهُ عَنْ عَشِیرَتِهِ، فَإِنَّمَا تُقْبَضُ مِنْهُ عَنْهُمْ یَدٌ وَاحِدَةٌ وَ تُقْبَضُ مِنْهُمْ عَنْهُ أَیْد کَثِیرَةٌ، وَ مَنْ تَلِنْ حَاشِیَتُهُ یَسْتَدِمْ مِنْ قَوْمِهِ الْمَوَدَّةَ.



اى مردم! انسان، هر چند ثروتمند باشد، از اقوام و بستگان خود، بى نیاز نیست که از وى، با دست و زبان دفاع کنند. آنها در واقع، بزرگ ترین گروهى هستند که از او پشتیبانى مى کنند و پریشانى و مشکلات را از میان مى برند و به هنگام بروز حوادثِ سخت، نسبت به او، از همه، مهربان ترند و نام نیکى که خداوند (در سایه نیکوکارى و محبّت) به انسان عطا مى کند، از ثروتى که به هر حال، براى دیگران به ارث مى گذارد بهتر است، (که این، ثروتى است معنوى و ماندگار، و آن جیفه اى مادّى و فرّار).
 

در ادامه همان خطبه آمده: آگاه باشید! هیچ یک از شما، نباید از بستگان نیازمند خود، رویگردان شود و از آنان، چیزى را دریغ دارد; که نگه داشتنش مایه فزونى نیست و از بین رفتنش، کمبودى براى او نمى آورد. آن کس که دستِ دهنده خویش را از بستگانش بازدارد، تنها یک دست را از آنها بازداشته، و در مقابل، آنان، دست هاى بسیارى را از کمک کردن به او، باز مى دارند. و آن کس که نسبت به بستگانش، متواضع و نرمخو و پرمحبّت باشد، دوستى آنان را، براى خود، همیشگى خواهد ساخت.


نهج البلاغه،خطبه 23 ،بخش سوم و چهارم


...........................................................................................................................

منبع:سایت آیت الله مکارم شیرازی

۰ نظر ۰ لایک:)
***************************
إِلَهِی إِنْ أَخَذْتَنِی بِجُرْمِی أَخَذْتُکَ بِعَفْوِکَ
خدایا اگر مرا بر جرمم بگیرى، من نیز تو را به عفوت بگیرم،

وَ إِنْ أَخَذْتَنِی بِذُنُوبِی أَخَذْتُکَ بِمَغْفِرَتِکَ
و اگر به گناهانم بنگرى، جز به آمرزشت ننگرم،

وَ إِنْ أَدْخَلْتَنِی النَّارَ أَعْلَمْتُ أَهْلَهَا أَنِّی أُحِبُّکَ
و اگر مرا وارد دوزخ کنى، به اهل آن آگاهى دهم که تو را دوست دارم

که تو را دوست دارم
که تو را دوست دارم
که تو را دوست دارم
که تو را دوست دارم
*****************************



طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان